Κοινωνία

24 Μαΐου 2022 12:37 Τελευταία ενημέρωση : 24 Μαΐου 2022 16:36

Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Διάβασέ μου το...

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων σε παραλία της Εύβοιας.

Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου
-

Αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων στην Εύβοια, που είχε προορισμό το νησί της Κω.

Ελικόπτερο Apache της Αεροπορίας Στρατού παρουσίασε μηχανική βλάβη σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου, περίπου στις 11:00, καθώς κατευθυνόταν για άσκηση στην Κω και πραγματοποίησε ασφαλή αναγκαστική προσγείωση σε παραλία της Εύβοιας.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και ενώ το Apache βρισκόταν εν πτήσει προς την Κω όπου επρόκειτο να λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση, οι δύο χειριστές του επιθετικού ελικοπτέρου είχαν ένδειξη για σοβαρή βλάβη στον κινητήρα. Οι πιλότοι του Apache επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση στην παραλία Γιαννίτσι στη Νότια Εύβοια (στην περιοχή της Καρύστου).

Εύβοια - Κάρυστος - αναγκαστική προσγείωση - ελικόπτερο

Κατά πληροφορίες το πανάκριβο επιθετικό ελικόπτερο δεν υπέστη φθορές από την προσγείωση στην παραλία. Οι δύο χειριστές του Apache που είχαν απογειωθεί από τη βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή την ώρα αναμένεται η μετάβαση τεχνικών της Αεροπορίας Στρατού στην παραλία Γιαννίτσι προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση της βλάβης στον κινητήρα του Apache και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα και το ελικόπτερο να απογειωθεί εκ νέου συνεχίζοντας την αποστολή του.

Πηγή εικόνων: evima.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Υπάρχει έξαρση της παραβατικότητας των ανηλίκων

Ευλογιά των Πιθήκων – Λινού: Να προμηθευτούμε εμβόλια από τις ΗΠΑ

Roland Garros –Τζόκοβιτς: Πρόκριση με επίδειξη δύναμης