Κοινωνία

03 Φεβρουαρίου 2022 06:44 Τελευταία ενημέρωση : 03 Φεβρουαρίου 2022 10:07

Δολοφονία Άλκη: “Σφίγγα” ο 23χρονος

Διάβασέ μου το...

Τι λέει στις Αρχές ο κρατούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου. Πώς συνελήφθη και πού βρίσκονται οι έρευνες για τους συνεργούς του. Το παρελθόν του.

Δολοφονία Άλκη: “Σφίγγα” ο 23χρονος
-

Αμίλητος ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, κρατείται τις τελευταίες 13 ώρες από τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο νεαρός συνελήφθη στο σπίτι του, στο Πανόραμα και το μόνο που έχει πει είναι η ερώτηση «γιατί με κρατάτε», ενώ ζητεί συνέχεια το δικηγόρο του.

Ο νεαρός, ωστόσο, δεν είναι άγνωστος στις Αρχές, καθώς εκκρεμεί σε βάρος του δίκη για ανάλογα επεισόδια, σε απόσταση «αναπνοής» από το σημείο δολοφονίας του 19χρονου. Πρόκειται για επίθεση που είχε γίνει το 2019.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 2017 ήταν μεταξύ αυτών που είχαν προκαλέσει τα σοβαρά αιματηρά επεισόδια πριν από τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, στο Πανθεσσαλικό.

Ο 23χρονος πρόκειται να οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και έξω από τα δικαστήρια συγκεντρωμένο πλήθος τον αποδοκίμασε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, συμπλοκή με επακόλουθο τον θάνατο, όπως επίσης για παραβάσεις των Νόμων περί Όπλων και Αθλητισμού.


Την ίδια ώρα αναζητούνται οι συνεργοί του στη δολοφονική επίθεσησε βάρος του 19χρονου Άλκη. 

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας του Άλκη, Αλέξη Κούγια, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι συνεργοί στο έγκλημα θα κατηγορηθούν ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία καθώς υπήρχαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο νεαρός Άλκης κηδεύτηκε χθες στη Βέροια, σε βαρύτατο κλίμα. Το μήνυμα του πατέρα του ήταν που συγκλόνισε, ενώ όλες οι ομάδες πένθησαν για τον Άλκη στέλνοντας κατά τους αγώνες της χθεσινής εμβόλιμης αγωνιστικής τα μηνύματά τους κατά της βίας στα γήπεδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία - Κρήτη: Τζάμι έπεσε από μπαλκόνι, τραυματίστηκε μία γυναίκα (εικόνες)

ΕΟΔΥ: Rapid test δωρεάν την Πέμπτη σε 183 σημεία

Καιρός: Χιόνια, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι την Πέμπτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ