Πολιτική

23 Μαΐου 2023 19:38 Τελευταία ενημέρωση : 23 Μαΐου 2023 20:50

Εκλογές - Ανδρουλάκης: Στόχος μας η αναγέννηση της παράταξης

Διάβασέ μου το...

Η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο.

Εκλογές - Ανδρουλάκης: Στόχος μας η αναγέννηση της παράταξης
-


"Η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη στον τόπο και να αφήσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και το λαϊκισμό.

Μία προοδευτική δύναμη που θα διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγουςτόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις που έκανε, μετά την έξοδό του από το Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών.

Ανδρουλάκης - Προεδρικό Μέγαρο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "στόχος μας είναι η παράταξή μας να είναι ισχυρή με ισχυρό προοδευτικό πρόγραμμα. Οι πολίτες κουράστηκαν από την τοξικότητα, για αυτό και θέλω να υπηρετήσω τον ποιοτικό δημόσιο διάλογο, θέλουμε ως ΠΑΣΟΚ να δείξουμε μία άλλη πολιτική κουλτούρα, άλλο πολιτικό ήθος και να μην ξαναζήσουμε όσα άσχημα περάσαμε τα τελευταία χρόνια"

Ανδρουλάκης - Προεδρικό Μέγαρο


Επεσήμανε πως "η Ελλάδα χρειάζεται μία αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση. Τα τελευταία χρόνια η ΝΔ πρωταγωνίστησε σε σκάνδαλα διαφθοράς. Βιώσαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών, είδαμε στην κοινωνία να αυξάνονται οι ανισότητες και το Ταμείο Ανάκαμψης να μην αξιοποιείται όπως σε άλλες χώρες". 

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Παρέδωσα την εντολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υπογράμμισα ότι η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη στον τόπο, ώστε να θέσουμε στο παρελθόν τη διχόνοια, την τοξικότητα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό.

Μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη που να διασφαλίσει ένα ισχυρό κράτος δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει ένα στρατηγικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, με πολλές καλές θέσεις εργασίας για τα ελληνόπουλα. Μια δίκαιη ανάπτυξη που τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Μια ισχυρή παράταξη, μια ισχυρή δύναμη η οποία θα είναι φρουρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των θεσμών και του κράτους δικαίου.

Αυτή την ανάγκη που ανέδειξε ο ελληνικός λαός, θα αγωνιστώ να αποκτήσει σάρκα και οστά στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι εθνική ανάγκη αυτή η δύναμη να αποκτήσει δυναμική, ώστε να υπάρχει δυνατότητα σταθερότητας και προοπτικής για τη χώρα. Προοπτική για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, βάζοντας τις περιπέτειες πίσω και όχι να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές σε νέες περιπέτειες».

Ανδρουλάκης - Σακελλαροπούλου

Νωρίτερα,  στη σύντομη συζήτηση του με την κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε πως "επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων", κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ακολουθεί ο διάλογος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πρόεδρε σας κάλεσα γιατί, όπως ξέρετε, κατά το Σύνταγμα, είστε ο επόμενος, εφόσον ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας, δεν θεωρούν ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Επομένως παρέδωσαν την εντολή που προβλέπει το άρθρο 37, τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Είναι πλέον η δική σας σειρά και γι’ αυτό σας κάλεσα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύω ότι δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλίσεων, γι’ αυτό επιστρέφω άμεσα ως άγονη τη διερευνητική εντολή.
Όπως σημείωσα και το βράδυ της Κυριακής, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μια πολύ μεγάλη ανάγκη, να υπάρχει στον τόπο μας ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη, που να μπορεί να είναι φρουρός του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα μετά από αυτά που περάσαμε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Να διασφαλίσει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία, προκειμένου να μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες, που έχουν κλιμακωθεί.
Και, βέβαια, να υπηρετήσει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για τους πολλούς και όχι μόνο για τους λίγους. Και σε αυτή την ανάγκη θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθώ, διότι είναι πραγματικά εθνικό καθήκον να υπάρχει αυτή η ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Ωραία, λοιπόν, άρα θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα κι εύχομαι να έχουμε την καλύτερη λύση για τον τόπο, όπως είπα και το πρωί.

Το πρω της Τρίτης, στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δεν παρέλαβε την εντολή από την Πρόεδρο και χαρακτήρισε σε δηλώσεις του απρόσμενα οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ειδήσεις σήμερα:

“Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Θεσσαλονίκη”: Άσκηση εκκένωσης στο Δημαρχείο (εικόνες)

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Στη ΜΕΘ το 8χρονο αγοράκι

Τέμπη: Γενέθλια στη ΜΕΘ για τον Γεράσιμο που δίνει “μάχη” για τη ζωή του μετά το δυστύχημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ