Πολιτική

02 Δεκεμβρίου 2022 11:46 Τελευταία ενημέρωση : 02 Δεκεμβρίου 2022 21:39

Εμπρησμός στου Παπάγου: Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Διάβασέ μου το...

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ανακοίνωσε πως θα έχει ο Αντόνιο Ταγιάνι, μετά την πυρπόληση του αυτοκινήτου Ιταλίδας διπλωμάτη. Η δήλωση Δένδια.

Εμπρησμός στου Παπάγου: Στην Αθήνα ο Ιταλός ΥΠΕΞ
-

(εικόνα αρχείου)

Με ανακοίνωσή του «το ιταλικό υπουργείο εξωτερικών καταδικάζει την άνανδρη εμπρηστική επίθεση με στόχο το αυτοκίνητο και την κατοικία της διπλωμάτη Σουζάνα Σλάιν, στην Αθήνα". Εκφράζεται, παράλληλα, «μέγιστη αλληλεγγύη στην συνάδελφο και στο δυναμικό της ιταλικής πρεσβείας, εν αναμονή των ερευνών των αρχών, επί της σοβαρής εγκληματογόνου επίθεσης».

Παράλληλα, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, μέσω του Twitter ανέφερε τα εξής :«Επίθεση κατά της πρώτης συμβούλου της πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα. Τηλεφώνησα στην Σουζάνα Σλάιν για να της εκφράσω την αλληλεγγύη μου. Σήμερα θα μεταβώ στην Αθήνα, για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και θα επισκεφθώ την ιταλική πρεσβεία».

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Καταδικάζουμε την επίθεση

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.

«Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας», προσθέτει.

Δένδιας: Έντονη καταδίκη της Ελλάδας για τη βομβιστική επίθεση στο όχημα στελέχους της ιταλικής πρεσβείας

Την πιο έντονη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης για τη βομβιστική επίθεση κατά του αυτοκινήτου στελέχους της ιταλικής πρεσβείας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους. «Ήθελα να σας μεταφέρω την πιο εντονή καταδίκη από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της βομβιστικής επίθεσης κατά του αυτοκινήτου τού στελέχους της ιταλικής πρεσβείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας κατά την έναρξη της συνομιλίας στο γραφείο του, παρουσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Δένδιας - Ταγιάνι

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη δέσμευση πως η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική κοινωνία βδελύσσεται από το συγκεκριμένο γεγονός και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα, για να οδηγηθούν οι ένοχοι στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι ευχαρίστησε τον Νίκο Δένδια για την αλληλεγγύη που εξέφρασε στους Ιταλούς διπλωμάτες και την Ιταλίδα πρέσβη στην Ελλάδα. «Η χθεσινή επίθεση ήταν απίστευτη, αλλά η φιλία του ελληνικού λαού είναι πιο ισχυρή από τη βία αυτών των ατόμων» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και διαμήνυσε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομάζουν. Εμείς θέλουμε αντιθέτως να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μεταξύ Ρώμης και Αθήνας. Έχουμε την ίδια ιστορία, την ίδια ταυτότητα, una razza una faccia».

Επίσης, ανέφερε πως είναι ευχαρίστησή του να επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα και να συναντά τον Νίκο Δένδια και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και «να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διμερείς μας σχέσεις οι οποίες είναι ήδη εξαιρετικές, αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα σε οικονομικό επίπεδο και επίπεδο ΕΕ και να αντιμετωπίσουμε από κοινού το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού».

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνός: “Η 12χρονη δίνει νέες πληροφορίες - Ο 53χρονος εξαφάνισε το δεύτερο κινητό του!”

“Κιβωτός του Κόσμου”: Εισαγγελική παρέμβαση για τα οικονομικά πεπραγμένα

Στην ΜΕΘ ο άνδρας που “καρφώθηκε” σε κάγκελο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ