Πολιτική

28 Σεπτεμβρίου 2022 21:14 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2022 21:24

Τουρκία: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την προστασία των δικαιωμάτων μας

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν.

Τουρκία: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την προστασία των δικαιωμάτων μας
-

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν, με θέμα την Ελλάδα, αναφέρεται:

«Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας».

Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με σύνεση.

Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης έχει γίνει έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία είναι ενάντια στο πνεύμα της Συμμαχίας».

Τονίστηκε , επίσης ότι, «οι δραστηριότητες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των 'Τουρκοκυπρίων' θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα και καλούνται όλες οι χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της 'ΤΔΒΚ'».

Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας

Η Ελλάδας δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες.

Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με κοινή λογική.

Τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.

Αξιολογήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής διοίκησης. Έγινε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και η οποία είναι επίσης αντίθετη προς το πνεύμα της συμμαχίας.

Όλες οι χώρες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ‘τδβκ’, τονίζοντας ότι οι δραστηριότητες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Πολυτεχνειούπολη: Ο ΑΝΤ1 μέσα στις φοιτητικές εστίες (βίντεο)

Nord Stream: Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις διαρροές

Κορονοϊός: Η μελέτη Λύτρα – Τσιόδρα για θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ έφερε κόντρα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ