Πολιτική

01 Αυγούστου 2022 13:21 Τελευταία ενημέρωση : 01 Αυγούστου 2022 22:19

Ακάρ: Ο Μητσοτάκης έχει γινάτι με την Τουρκία

Διάβασέ μου το...

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες σε λίγο θα πηγαίνουν στους φούρνους και θα τους ζητάνε να μη μας δίνουν ψωμί».

Ακάρ: Ο Μητσοτάκης έχει γινάτι με την Τουρκία
-

Για γινάτι κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χουλουσί Ακάρ επειδή όπως είπε παρά το ότι τον φιλοξένησε ο Τούρκος Πρόεδρος τον Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια πήγε στο Αμερικανικό Κογκρέσο και ζήτησε να μην πωληθούν F16 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο Ακάρ χαρακτήρισε απαράδεκτη και ατυχή την κίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού. Μάλιστα είπε πως οι Έλληνες ζήτησαν και από τη Γερμανία να μην δώσουν υποβρύχια στην Τουρκία και υποστήριξε πως σε λίγο θα πάνε και στους φούρνους να ζητήσουν να μην δίνουν ψωμί στην Τουρκία.

Ισχυρίστηκε ότι συγκεκριμένα γνωστά ονόματα στην Ελλάδα για τα προσωπικά τους συμφέροντα θυσιάζουν τις πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Σκέφτονται συνέχεια τί να κάνουν εναντίον της Τουρκίας, όπως υποστήριξε.

Ο Τούρκος Υπουργός υπενθύμισε τι έγινε πριν από 100 χρόνια. Πρέπει να ξέρουν την ιστορία, ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι πριν εκατό χρόνια είχαν πληρώσει το κόστος και πρέπει να πάρουν μάθημα.

Για τα νησιά του Αιγαίου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι έχουν τοποθετηθεί εκεί τεθωρακισμένα και άλλος βαρύς οπλισμός, υποστηρίζοντας ότι αυτό απειλεί την Τουρκία.

Έθεσε και πάλι θέμα μουσουλμανικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες «δεν δέχονται ότι είναι Τούρκοι εκεί. Αν δεν είναι Τούρκοι, τότε τί είναι; Κινέζοι, Γάλλοι ή Γερμανοί;».

“Αμπντουλχαμίτ Χαν”: Κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργούν τα τουρκικά ΜΜΕ

Για «θρασεία απειλή από την Ελλάδα» κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαμπάχ υποστηρίζοντας ότι  «η Αθήνα και οι Ελληνοκύπριοι πανικοβλήθηκαν από την έξοδο Αμπντουλχαμίντ Χαν και ότι απειλούν την Τουρκία με κυρώσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες. Η Χουριέτ έχει τίτλο «Το Αμπτουλχαμίτ Χαν απέπλευσε, σε επιφυλακή η Αθήνα».

Η Σαμπάχ με τίτλο «Ανησυχία στην Ελλάδα για το Αμπτουλχαμίντ Χαν: Παρακολουθούν τα βήματα της Τουρκίας, μπήκαν σε κατάσταση συναγερμού», υποστηρίζει ότι αυτό το ιστορικό βήμα προκάλεσε πανικό στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κόρινθος: 11χρονος πυροβόλησε την 9χρονη αδελφή του

Τροχαίο δυστύχημα: Οικογενειακή τραγωδία στη ΛΕΑ (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ