Πολιτική

03 Μαρτίου 2022 18:31

Ουκρανία - Aβραμόπουλος: ο Πούτιν είναι εγκλωβισμένος (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ για την εισβολή στην Ουκρανία και τις κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά και το τεράστιο κύμα προσφύγων.

Ουκρανία - Aβραμόπουλος: ο Πούτιν είναι εγκλωβισμένος (βίντεο)
-

Στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 για τις εξελίξεις με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που μεταδίδεται κάθε απόγευμα στις 16:00, μίλησε την Πέμπτη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ο πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλώντας για τα γεγονότα στην Ουκρανία, την ρωσική εισβολή και το παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων, είπε μεταξύ άλλων πως «ζούμε έναν ιδιότυπο παγκόσμιο πόλεμο». 

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως από την εξέλιξη των γεγονότων προκύπτει πως «ο Πούτιν είναι εγκλωβισμένος», προσέθεσε ωστόσο ότι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, «ο Πούτιν δεν μπορεί να κάνει πίσω». 

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στο Προσφυγικό, θυμίζοντας πως πριν από χρόνια που γίνονταν διεργασίες εντός της ΕΕ για την αντιμετώπιση των ροών από την Συρία και το Αφγανιστάν, η Πολωνία κυριαρχούσε στις  αντιδράσεις, εκτιμώντας πως το προσφυγικό είναι θέμα που κυρίως αφορά τον ευρωπαϊκό νότο και τότε, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, είχε πει στον εκπρόσωπο της Πολωνίας «τι θα κάνετε αν σε λίγα χρόνια έχετε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες από την Ουκρανία;», καταλήγοντας πως όποιος διαβάζει Ιστορία ξέρει και να προβλέπει τα γεγονότα. 

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με την παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου:

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη φωτογραφία της χωρίς μάσκα

Ανδραβίδα: Μακελειό στο σπίτι της δολοφονημένης οικογένειας (εικόνες)

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε η 41χρονη από τα πυρά του πρώην της

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ