Πολιτική

18 Οκτωβρίου 2021 16:48 Τελευταία ενημέρωση : 18 Οκτωβρίου 2021 21:15

ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Το μήνυμα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και οι επαφές

Διάβασέ μου το...

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής, εν αναμονή της ανακοίνωσης των προθέσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Το μήνυμα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και οι επαφές
-

Με μια σύντομη ανάρτησή του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρεται στην εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, πριν 40 χρόνια, στις 18 Οκτώβριου του 1981.

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει:

«18 Οκτώβρη 1981 Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021 Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».


Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με τους υποψήφιους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής μετά την σπόσυρση της Φώφης Γεννηματά και ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της στάσης που θα κρατήσει ο ίδιος και το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, την οποία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής και την ευρύτερη παράταξη. Η συζήτηση έγινε με τηλεδιάσκεψη καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε περιοδεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτησε έγινε σε καλό κλίμα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στον κ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Γόνιμη χαρακτηρίζει ο Βασίλης Κεγκέρογλου τη συζήτηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, λίγο μετά το μεσημέρι. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά» και τονίζει: 

«Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο κ. Κεγκέρογλου σημειώνει ότι η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις και τονίζει:

«Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981».

Λοβέρδος για Παπανδρέου: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος

«Σήμερα είναι για μας, τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ μια σπουδαία ημέρα, γιατί πριν από 40 χρόνια, στις 18 Οκτωβρίου, κερδίσαμε πανηγυρικά τις εκλογές και ανοίξαμε τον δρόμο για μια νέα Ελλάδα που θα περιελάβανε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της μεσαίας τάξης ικανοποιημένους από τη ζωή τους και το μέλλον των παιδιών τους», δήλωσε κατά την επίσκεψη του στη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι «είχαμε μια τηλεφωνική συνομιλία λίγων λεπτών, είμαστε συνάδελφοι και για πολλά χρόνια συνεργάτες αλλά για το θέμα που συνομιλήσαμε, η συζήτηση εξαντλήθηκε γρήγορα» και προσέθεσε: «Δεν είπα τίποτα παραπάνω από όσα έχω ξαναπεί πρόσφατα στην Χαλκίδα: Αν θέλει να κατέβει είναι ευπρόσδεκτος, αν δε θέλει να μας το πει γρήγορα γιατί απασχολούμαστε χωρίς λόγο για ένα θέμα που δε θα υπάρξει».

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Ο Πατέλης αποφυλακίζεται

Κινέτα: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά 12 μέτρων από κατεστραμμένη γέφυρα (εικόνες)

Δήλεσι: Ηλικιωμένος που ποδοπατήθηκε από ληστές μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ