Δωδεκανήσα

22 Απριλίου 2024 08:37 Τελευταία ενημέρωση : 22 Απριλίου 2024 19:52

Νίσυρος: “Ανοίγουν στόματα” για παρενόχληση παιδιών από τον αρχαιοφύλακα

Διάβασέ μου το...

Παιδοψυχολόγος που μετέβη στο νησί μίλησε με όλα τα παιδιά. Οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του αρχαιοφύλακα.

Νίσυρος: “Ανοίγουν στόματα” για παρενόχληση παιδιών από τον αρχαιοφύλακα
-

 

Στις έντεκα έφτασαν οι καταγγελίες ανηλίκων για σεξουαλική τους παρενόχληση από αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο νησί παιδοψυχολόγος, που μίλησε με όλα τα παιδιά.

 Πρόκειται για παιδιά 10 έως και 15 ετών, με τα οποία ο κατηγορούμενος είχε επαφή, καθώς είχε συμμετοχή στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν, ένας άνδρας έκανε καταγγελία για παρενόχληση της ανήλικης κόρης του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να απειληθεί με απέλαση, καθώς πρόκειται για Αλβανό που δεν έχει έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Η κόρη του είναι μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού.

Μεταξύ των καταγγελιών αναφέρεται πως, ο εν λόγω έδινε στα παιδιά προφυλακτικά, ναρκωτικά και τους έδειχνε ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο ίδιος είπε πως ήταν φίλος με τα παιδιά και τα συμβούλευε πως να πηγαίνουν στα ραντεβού με γυναίκες.

Μενδώνη: Δεν υπήρχαν καταγγελίες στο παρελθόν - Θα κινηθούμε νομικά ενάντια σε όσους τα γράφουν αυτά

Η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο ζήτημα τόνισε πως η πρώτη καταγγελία που έφτασε στο Υπουργείου ήταν αυτή της 18ης Απριλίου. Υπογράμμισε πως αναμένεται να κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους έγραψαν πως υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες, τις οποίες δεν έλαβε υπόψην το Υπουργείο. Τέλος υπογράμμισε πως έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που, σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα".

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

Τώρα, εκτός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για το θέμα της Νισύρου. Νομίζω, πως όλοι συμφωνούμε ότι  δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, όπως καταγγέλλονται. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, που όταν ήρθε η καταγγελία στο Υπουργείο, στις 18 Απριλίου 2024, προχθές, δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα αμέσως  ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια. Η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που έρχεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Διότι σήμερα διαβάζω διάφορα: Ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα. Και αυτό το ξεκαθαρίζω.

Και εμένα με ενδιαφέρει η Νίσυρος να μην βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς φύλακα και να μείνει κλειστό το αρχαιολογικό μουσείο. Γι΄ αυτό έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που, σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ωρωπός - Μαχαίρωμα ανηλίκου: Συνελήφθησαν 15χρονος και ο πατέρας του

Γυναικοκτονία Κυριακής – Τζούλη: Όλα δείχνουν πως το υλικό από τις κάμερες μονταρίστηκε

Άρης: Ο Δεληζήσης αποχαιρέτισε την ομάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO