Χανιά

09 Μαρτίου 2024 14:01

Χανιά: Καθηγητής καταδικάστηκε για σωματική και ψυχολογική βία σε μαθητές του

Διάβασέ μου το...

Ποιες κατηγορίες αντιμετώπιζε ο 62χρονος εκπαιδευτικός. Τι ποινή του επέβαλε το δικαστήριο.

Χανιά: Καθηγητής καταδικάστηκε για σωματική και ψυχολογική βία σε μαθητές του
-

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή υπό τον όρο να συμμετέχει στο πρόγραμμα συμβουλευτικής-ψυχολογικής υποστήριξης στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χανίων, επέβαλε το Δικαστήριο στον 62χρονο εκπαιδευτικό, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος αδυναμιών προσώπων, παράνομης βίας και απειλής κατ’ εξακολούθηση.

Ο εκπαιδευτικός οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του δικαστηρίου και κατά τη διάρκεια της δίκης, από πλευράς του συνηγόρου υπεράσπισής του, ζητήθηκε αναβολή, προκειμένου να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Ο 62χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα παράνομης βίας σε δυο περιπτώσεις, ένοχος για απόπειρα σωματικής βλάβης εναντίον αδυναμιών προσώπων σε μια περίπτωση, ένοχος για πρόκληση όλως ελαφράς σωματικής βλάβης σε μια περίπτωση, ενώ αθωώθηκε για την απειλή.

Χανιά - Καθηγητής - Ψυχολογική βία - Δικαστήριο

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας υπογράμμισε την ανάγκη να γίνονται άμεσες ενέργειες σε κάθε παρόμοιο περιστατικό, αντί να κυριαρχεί η σιωπή.

Τελικά, το δικαστήριο έλαβε υπόψη του το γεγονός, ότι πέντε από τους έξι γονείς δήλωσαν, ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του κατηγορουμένου. Παράλληλα, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Πηγή: ertnews

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή - Μη κρατικά πανεπιστήμια: 158 + 1 “ναι” για την ίδρυση τους

Υπάρχουν UFO; Τι απαντά το Πεντάγωνο για τα ΑΤΙΑ

Αλεξάνδρεια: Φονική κατάρρευση πολυκατοικίας (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO