Θεσσαλονίκη

22 Μαΐου 2023 14:35

Εκλογές 2023 - Θεσσαλονίκη: Οι βουλευτές που εκλέγονται στις δύο περιφέρειες

Διάβασέ μου το...

Ποιοι βουλευτές εξελέγησαν στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Εκλογές 2023 - Θεσσαλονίκη: Οι βουλευτές που εκλέγονται στις δύο περιφέρειες
-

Πρωτοκλασάτα ονόματα από όλα τα κόμματα εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους στη Βουλή στις εκλογικές περιφέρειες  της Α' και Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει απο τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής 21 Μαΐου 2023.

Στην Α'  Θεσσαλονίκης, η ΝΔ εκλέγει 9 βουλευτές, τους: Κυριάκο Μητσοτάκη, Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Γκιουλέκα, Ζωή Ράπτη, Άννα Ευθυμίου, Δημήτρης Κούβελας, Διαμαντής Γκολιδάκης, Στράτος Σιμόπουλος και ο αδελφός του Κυριάκου Βελόπουλου, Δημήτρης Βελόπουλος - Βενέρης. Πρώτος επιλαχών (εκλέγεται αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατήσει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια - Σημ: κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος σε 3 περιφέρειες) είναι ο Παναγιώτης Κοκκορης,

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης, ενώ μένουν εκτός Βουλής οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Κώστας Ζουράρις.

Τρίτο κόμμα αναδείχθηκε η Ελληνική Λύση που εκλέγει τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Συμεών Κουπέλογλου. Πρώτος επιλαχών είναι ο Χρήστος Αμανατίδης (εκλέγεται αν ο Κυριάκος Βελόπουλος κρατήσει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια - Σημ: κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος σε 3 περιφέρειες) 

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Νίκο Ανδρουλάκη και πρώτος επιλαχών είναι ο Χάρης Καστανίδης (εκλέγεται αν ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατήσει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια - Σημ: κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος σε 3 περιφέρειες) 

Το ΚΚΕ εκλέγει τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ πρώτος επιλαχών είναι ο Ιωάννης Δελής (εκλέγεται αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατήσει την έδρα σε άλλη εκλογική περιφέρεια - Σημ: κάθε πολιτικός αρχηγός είναι υποψήφιος σε 3 περιφέρειες).

εκλογές - κάλπες - ψηφοφορία

Στην Β'  Θεσσαλονίκης, από την Νέα Δημοκρατία εκλέγονται οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Θόδωρος ΚΑράογλου, Φάνης Παπάς, Σάββας Αναστασιάδης, Κατερίνα Ζιούτα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει τους Σωκράτη Φάμελλο και Δώεα Αυγέρη.

Απο το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται ο Θανάσης Γλαβίνας, από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας και από το ΚΚΕ ο Λεωνίδας Στολτίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με νεκρούς στη Λεωφόρο Αθηνών

Εκλογές 2023: Ποιο κόμμα πήρε μόνο 1 ψήφο

Εκλογές - Σέρρες: Στον ΑΝΤ1 το νιόπαντρο ζευγάρι που έκλεψε την παράσταση (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO