Χίος

08 Ιουνίου 2022 09:00

Τουρκία: “Κράτηση” 12χρονης από την Χίο, επειδή το διαβατήριο έληγε σε… 50 ημέρες!

Διάβασέ μου το...

Ακόμη μια πρόκληση των τουρκικών Αρχών, σε βάρος ενός παιδιού μόλις 11 ετών, που μετέβη στην Τουρκία μαζί με άλλους μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος “Erasmus”

Τουρκία: “Κράτηση” 12χρονης από την Χίο, επειδή το διαβατήριο έληγε σε… 50 ημέρες!
-

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Σινάνης στον ΑΝΤ1, όπου μετέφερε την είδηση για το σκάφος που ύψωσε σημαία του Κεμάλ Ατατούρκ στην Λέσβο, υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες, ακόμη ένα περιστατικό τουρκικής πρόκλησης. 

Όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», υπήρξε εμπλοκή με μαθητές από ένα σχολείο από την Χίο, που πήγε στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. 

Το διαβατήριο μιας μαθήτριας δημοτικού σχολείου έληγε μετά από περίπου 50 ημέρες. Η αποστολή του σχολείου θα έμενε στην Τουρκία τρεις ημέρες, ωστόσο το παιδί κρατήθηκε από τις τουρκικές Αρχές, με το πρόσχημα πως δεν γνώριζαν πόσο καιρό θα μείνει στην χώρα και εάν θα μείνει και μετά την ημέρα λήξης του διαβατηρίου.

Οι Τούρκοι δεν άφησαν το παιδί να συνεχίσει το πρόγραμμα με το υπόλοιπο σχολείο, αλλά το κράτησαν σε ειδικο χώρο, καθώς δεν μπορούσε να "μπει" στην Κωνσταντινούπολη και προκρίθηκε ως λύση, μετά απο πολλές ώρες διαβουλεύσεων, διαπραγματεύσεων και άπειρων τηλεφωνημάτων, να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφήνοντας την υπόλοιπη αποστολή στην Τουρκία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς του παιδιού στην Χίο, οι οποίοι έντρομοι έκαναν ότι μπορούσαν για να ανατρέψουν την απόφαση των Τούρκων, ωστόσο ανεπιτυχώς και ηρέμησαν μόνο όταν έσφιξαν ξανά στην αγκαλιά τους το παιδί, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Mεταβίβαση ακινήτων: Ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα 

Σεισμός στην Αθήνα

Φοροδιαφυγή - Λαθρεμπόριο: Πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για ηλεκτρονικές καταγγελίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO