Θεσσαλονίκη

04 Μαΐου 2022 11:15 Τελευταία ενημέρωση : 04 Μαΐου 2022 13:41

Θεσσαλονίκη – Μητέρα 3χρονης: Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη

Διάβασέ μου το...

Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς της μικρής που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μιλούν για την τραγωδία.

Θεσσαλονίκη – Μητέρα 3χρονης: Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη
-

 

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη», είπε στις πρώτες δηλώσεις της η μητέρα της 3χρονης που πέθανε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

«Θα ζητηθούν ευθύνες. Δεν ξέρουμε καν τίποτα, ακόμη. Το θέμα όμως δεν θα σταματήσει εδώ» ξεσπά η γιαγιά της μικρής στο ThessToday.gr και προσθέτει: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε και γιατί καθυστέρησαν τόσο πολύ οι γιατροί, λόγω Πάσχα».

Οι γονείς του παιδιού κατέθεσαν μήνυση στο ΑΤ Τούμπας, ενώ παράλληλα διατυπώνουν τις υποψίες τους περί ιατρικού λάθους, υποψίες οι οποίες προκάλεσαν και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

 «Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

«Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα.

«Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», δήλωσε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου, η οποία και θα παραστεί στην ιατροδικαστική εξέταση. Η ίδια επιβεβαίωσε πως, το παιδί νοσηλευόταν επί μέρες σε δύο νοσοκομεία χωρίς να υπάρχει διάγνωση.

Πηγή: ThessToday.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Twitter – Έλον Μασκ: Πιθανή χρέωση για κατηγορίες χρηστών

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα - Λέων: Υπήρξαν αστοχίες σε πορίσματα ιατροδικαστών

NBA Play Offs: Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Σέλτικς


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO