Κόσμος

14 Απριλίου 2023 19:46 Τελευταία ενημέρωση : 14 Απριλίου 2023 20:09

Γαλλία - Συνταξιοδοτικό: “Ναι” από το Συνταγματικό Δικαστήριο για τη μεταρρύθμιση Μακρόν

Διάβασέ μου το...

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο επικυρώνει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Σε διάλογο καλεί τα συνδικάτα ο πρόεδρος Μακρόν.

Γαλλία - Συνταξιοδοτικό: “Ναι” από το Συνταγματικό Δικαστήριο για τη μεταρρύθμιση Μακρόν
-

Tο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε σήμερα τα βασικά σημεία του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, μια από τις εμβληματικές μεταρρυθμίσεις της δεύτερης θητείας του Εμανουέλ Μακρόν, κατά της οποίας συνδικάτα, κόμματα της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας εδώ και μήνες.

Τα μέλη του γαλλικού Συνταγματικού Συμβουλίου επέκριναν ορισμένες δευτερεύουσες πτυχές της μεταρρύθμισης, αλλά δεν απέρριψαν το κύριο μέτρο που αυξάνει τη νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Συμβουλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προτείνει στα συνδικάτα να τα δεχθεί στο Ελιζέ την Τρίτη

Νωρίτερα, προτού γίνει γνωστή η επικύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ο Εμανουέλ Μακρόν είχε καλέσει τα γαλλικά συνδικάτα να τον συναντήσουν την Τρίτη.

«Θα είναι απαραίτητα η αρχή ενός κύκλου που ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες με τους κοινωνικούς εταίρους. Η πόρτα του Ελιζέ θα παραμείνει ανοιχτή, χωρίς προϋποθέσεις, για τον διάλογο αυτό», ανέφερε το περιβάλλον του αρχηγού του γαλλικού κράτους.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύρος: θρίλερ με τις έρευνες για σορό παιδιού στο λιμάνι (εικόνες)

Κερατσίνι: Σώθηκε αρνάκι από δημόσια σφαγή για το Πάσχα - Σύλληψη 40χρονου (εικόνες)

Ρόδος - Ασέλγεια: Ζωγραφιές 9χρονης για τον πατριό της κινητοποίησαν τις Αρχές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ